HOME  ||  FACEBOOK  ||  IDŐJÁRÁS  ||  ÚTINFORMÁCIÓ
PinkPencil
HU
HOME FACEBOOK IDŐJÁRÁS ÚTINFORMÁCIÓ
Megkéselte szüleit egy 12 éves magyar kislány!
Ezt olvassák mások:
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója 2019. szeptember 9-én meghosszabbította, annak a fiatalkorú lánynak a javítóintézeti letartóztatását, akit a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével gyanúsít – derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott bírósági közleményből.

2019. január 24-én reggel a 12 életévét betöltött, de a 14. életévét még be nem töltött gyanúsított egy meghiúsult szökési kísérletet követően édesapjával szóváltásba keveredett, majd a lakásuk nappali szobájából a konyhába ment, ahol magához vett egy kést.

A „Megöllek titeket!” kijelentést követően édesapját egy alkalommal mellkastájékon megszúrta, majd a sértett segítségére siető feleségét, a vádlott mostohaanyját egy alkalommal vesetájékon szúrta.

A gyerek a támadással ezután sem hagyott fel, a kezében levő késsel hadonászott, az édesapja azonban a kezét sikeresen megragadta, a gyanúsított ezért elejtette a kést. A családtagok a mentők kiérkezéséig a gyanúsítottat a nappaliban lévő kanapéra ültették és őrizték, akit ezt követően előbb a ceglédi, majd a Fővárosi Heim Pál Gyermekkórház Gyermek- és Serdülő Pszichiátriai Osztályára szállítottak.

Az igazságügyi elmeorvos és pszichológus szakértői egyesített véleménye szerint a gyanúsított a cselekmény elkövetésekor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez
pinkpencil
szükséges belátási képességgel.

A kihallgatások alatt a kislány magatartása azonban fokozatosan pszichopátiás jelleget öltött, többszöri figyelmeztetés ellenére a jelenlevő ügygondnok, védő, ügyész és az eljárási cselekményt foganatosító rendőr előtt több módszerrel öngyilkosságot kísérelt meg elkövetni, így a csuklóján az ereket felszakítani, illetve ököllel ütötte a saját fejét.

Megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a gondozására köteles édesapja és mostoha anyja, az ügy sértettjei, vagy más személy sérelmére újabb bűncselekményt követne el, illetve ilyen cselekményt kísérelne meg abban az esetben is, ha gyermekvédelmi intézményben kerül elhelyezésre, ahol őrzése és folyamatos felügyelete alapellátásban nem biztosítható.

Javítóintézetbe befogadása óta többször verbálisan fenyegette növendék társait. Már a harmadik héten biztonsági elkülönítésére volt szükség ön- és közveszélyes magatartása miatt, azóta összesen 5 alkalommal került sor biztonsági elkülönítésére.

A bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatásának meghosszabbítását az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. december 11. napjáig. A letartóztatás helyéül a bíróság továbbra is a Rákospalotai Javítóintézetet jelölte ki.

A döntés nem végleges, de végrehajtható.

A kép illusztráció!
Ezt olvassák mások:
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
PinkPencil
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - impresszum