HOME  ||  FACEBOOK  ||  IDŐJÁRÁS  ||  ÚTINFORMÁCIÓ
PinkPencil
HU
HOME FACEBOOK IDŐJÁRÁS ÚTINFORMÁCIÓ
El lehetett volna kerülni a tragédiát! 5 éves kisfia és szerelme gyászolja a májgyulladásban elhunyt Norbertet!
Ezt olvassák mások:
Hepatitis A vírus okozta májgyulladásban halt meg egy 52 éves férfi a Komárom-Esztergom megyei Kisbéren? Élettársa és 5 éves kisfia is megkapta a fertőzést, de ők túlélték a betegséget.

Úgy tudjuk, a kórház igazságügyi orvos szakértői segítséget kért, hogy kiderítsék, mi okozta a halálesetet. Norbertnek nem kellett volna meghalnia, a Hepatitis A veszélyes, de csak ritkán végzetes.

A család élete július végén, a horvátországi nyaraláson vett tragikus fordulatot. Pár nap után a kisfiú rosszul lett, majd miután javult az állapota, a szülők gyomorrontásra gyanakodtak. Néhány nappal később a gyerek szeme besárgult, a család hazautazott. A komáromi kórházban diagnosztizálták a hepatitisfertőzést, ezután pedig mindannyiukat beoltották a vírus ellen.

Helga két héttel később mégis megbetegedett és Norbert is rossz közérzetre panaszkodott. Az asszony négy napig nyomta az ágyat, a férfi állapota pedig egyre csak romlott.

Norbert járt az orvoshoz, de a gyógyszerek nem hatottak. „Nem kell kórházba mennie, ezt a betegséget otthon kell kifeküdni” – mondta nekik egy helyettesítő háziorvos. Mikor azonban Norbert már mozdulni sem bírt otthon, Helga mentőt hívott. A férfit Tatabányára vitték, pedig ott nincs infektológia. A riasztó vérvételi eredmény után szállították át Székesfehérvárra. De hiába küzdöttek érte, Norbert menthetetl
pinkpencil
en volt, három napja meghalt.

A városban hamar híre ment a tragédiának. Rettegő szülők ostromolják kérdésekkel a háziorvost és az óvoda vezetőségét, ahova a fertőzött kisfiú is járt. A pánik miatt az ÁNTSZ szakértőket küld a kisvárosba, hogy válaszoljanak a kérdésekre és megnyugtassák az aggódókat.

– Hogy tudnának megnyugtatni a szakemberek egy haláleset után? Együtt járnak a gyerekeink – mondta lapunknak egy névtelenséget kérő anyuka.

Saját bőrén érzi a helyiek félelmét a meghalt Norbert élettársa, Helga. – A közeli barátaink nem, de a távolabbi ismerőseink elhúzódnak, azt hiszik, fertőzőek vagyunk, pedig nem. Aki átesik ezen a betegségen, az védettséget szerez és nem hordozója többé a vírusnak – mondta az asszony.

„A betegjogok és a személyes adatok védelmére tekintettel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban kezelt betegekről, állapotukról nem áll módunkban információt szolgáltatni” – közölte megkeresésünkre Varga Péter főigazgató.

Szinyi Károly, a kisváros háziorvosa és alpolgármestere szerint egyelőre nem tudható biztosan, összefüggés van-e a haláleset és a hepatitis A fertőzés között.

– Elterjedt a haláleset híre, és hogy gyerekeknél is kimutatták a vírust, ezért kértem az ÁNTSZ-t, tájékoztassák a lakosságot, hogy megnyugtassuk a szülőket.

Forrás: Blikk
Ezt olvassák mások:
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
PinkPencil
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - impresszum