HOME  ||  FACEBOOK  ||  IDŐJÁRÁS  ||  ÚTINFORMÁCIÓ
PinkPencil
HU
HOME FACEBOOK IDŐJÁRÁS ÚTINFORMÁCIÓ
Bírói figyelmeztetést kapott egy hajléktalan, mert hajléktalan!
Ezt olvassák mások:
A tárgyalásán elkülönítették és megbilincselték. De a tárgyalás végén elengedték a hajléktalan férfit.

Szerdán újra lecsapott a rendőrség, őrizetbe vettek egy hajléktalant. Ugyanis életvitelszerű közterületi tartózkodás miatt szállítottak fogdába egy hajléktalan embert Budapesten.

A férfi tárgyalása csütörtökön volt a tárgyalása a Gyorskocsi utcában, tudósítónk szerint a hajléktalan férfit elkülönítve, egy másik szobában állították elő, tévén keresztül tartották vele a kapcsolatot. A védelmét az Utcajogász látta el.

A tárgyaláson kiderült, hogy a férfi korábban munkásszállón, illetve valószínűleg uzsorásoknál lakott hatvanezer forintért, és festőként dolgozott. Amikor nem volt munkája, és nem tudta fizetni a szállását, akkor ment hajléktalanszállóra, de az év elején ellopták a cipőjét, ezért nem ment oda többet.

Ideje nagy részét a Nagyvárad téren töltötte, a rendőrök is innen vitték el. Azt mondta, pont munkát kapott volna, megint festés, de az őrizetbe vétel miatt nem tudta elkezdeni – szállását is a munkáltatója biztosította volna.

A férfi
pinkpencil
azt mondta, őt nem szólították fel, hogy életvitelszerűen közterületen tartózkodik, csak igazoltatták, és már elő is állították. Szerinte nem követett el szabálysértést. Az Utcajogász kérte az eljárás megszüntetését.

A bíróság ítélete szerint az életvitelszerű közterületen tartózkodással vádolt hajléktalan férfi elkövette a törvénysértést, mivel szinte mindig a Nagyvárad téren tartózkodott, ezért figyelmeztetésben részesült a férfi.

A levezető bíró azzal indokolt, hogy „elegendőnek látta figyelmeztetés alkalmazását az eljárás alá vont személlyel szemben, mellyel a bíróság rosszallását fejezi ki, és felhívja arra, hogy a jövőben tartózkodjon a hasonló szabálysértések elkövetésétől, illetve a szabálysértés elkövetésétől.”

Az Utcajogász hivatalos fellebbezést nyújtott be az ítélettel szemben, mivel nem ismerik el a tényállást. A férfi távozhatott a Gyorskocsi utcából. Tudósítónknak az Utcajogász munkatársai azt mondták, arra számítanak, a jövőben újra történnek majd előállítások a hajléktalanok között.

Forrás: HVG
Ezt olvassák mások:
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
pinkpencil
PinkPencil
COPYRIGHT © 2020. minden jog fenntartva - impresszum